Duurzaamheid

Bewuster en Zuiniger met energie kan bijna niet!

Nul-op-de-meter

Uw woning is gebouwd om milieubewust te wonen en zuinig om te gaan met energie. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. Uw woning heeft geen CV-ketel maar is voorzien van een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. In combinatie met de vloerverwarming biedt dit een zeer comfortabel binnenklimaat. Het dak is aan de meest zuidelijke kant bekleed met zonnepanelen waarmee u, uw eigen duurzame energie opwekt. De door CO2 sensoren gestuurde ventilatie meet continu hoeveel lucht moet worden aan- en afgevoerd.

Door dit slimme systeem gaat geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. Uw WTW- systeem (warmteterugwinning) zorgt ervoor dat de aangevoerde verse lucht wordt voorverwarmd via de bestaande warmte in uw woning. Zo is minder energie nodig om de lucht op kamertemperatuur te brengen.

De energiemonitor informeert u continu over de hoeveelheid energie die u verbruikt én opwekt. Zo heeft u 24 uur per dag zicht op uw persoonlijke energiestatus! Dankzij deze maatregelen kunt u net zoveel energie opwekken als wordt verbruikt.

MorgenWonen is vandaag genieten, morgen besparen!

Zonnepanelen

Uw zonnepanelen zorgen ervoor dat er energie wordt opgewekt op uw woning. Genoeg energie om uw woning te verwarmen en van warm water te voorzien. En ook voldoende energie om uw woning te ventileren. Daarnaast wekken uw zonnepanelen genoeg energie op, bij energie bewust gebruik, voor al het benodigde huishoudelijke energiegebruik. Hierdoor zijn uw woonlasten voor wat betreft energie comfortabel laag.

Warmtepomp

Uw warmtepomp zorgt ervoor dat uw woning heel efficiënt wordt verwarmd. Uw warmtepomp is voorzien van een 200 liter boiler voor het warmwater om te douchen en het overige gebruik. De efficiency van uw warmtepomp zorgt ervoor dat er met een beperkte hoeveel energie uw woning kunt verwarmen en u wordt voorzien van voldoende warm water.

WTW-systeem

Uw WTW-systeem (warmteterugwinning) zorgt ervoor dat de aangevoerde verse lucht wordt voorverwarmd via de bestaande warmte in uw woning. Zo is minder energie nodig om de lucht op kamertemperatuur te brengen. Doordat de woningen in de basis Nul op de Meter zijn, kunt u een aantrekkelijke groenfinanciering aanvragen bij uw bank.

Groenverklaring

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland toetst namens het Ministerie van Economische Zaken of nieuwbouwprojecten in aanmerking komen voor een Groenverklaring. MorgenWonen voldoet aan alle voorwaarden voor deze verklaring. Met deze Groenverklaring kunt u als koper in aanmerking komen voor een groenhypotheek bij uw bank. Een groenhypotheek resulteert in een korting op uw hypotheekrente.

Extra financieringsruimte

Omdat de MorgenWonen woning een duurzame woning is, kunt u veelal bij uw bank extra financieringsruimte krijgen. De extra financieringsruimte is maximaal € 25.000,- bij een toetsingsinkomen van € 33.000,-. Deze mogelijkheden zijn uiteraard per koper verschillend en wij adviseren u dan ook om hierover contact op te nemen met uw bank.